tisdag 26 februari 2013

Hemlängtan

-Mamma du får byta bild på datorn (bild på vårt hus på Urmakaregatan). Jag längtar bara hem när jag ser den.
- Vad är Thailand då? Är det inte hemma här också?
- Nej, vi hyr bara här. Det här är inte vårt hus.
Och vi hör inte till det här landet. Vi kommer från Sverige.

(vi byter till en bild från gatan utanför vårt hus här)

- Men jag tror att när vi väl flyttar till Sverige igen, så kommer vi ibland att längta tillbaka till Thailand. "Tänk va varmt och skönt det var i Thailand" till exempel.
- Nej det kommer jag inte. För då kommer jag att vara med mina kompisar hela tiden och jag kommer inte att tänka på Thailand.


fredag 22 februari 2013

Thai Day


Kommer ni ihåg International Day på barnens skola förra året? Vi hade en Sverige-monter o allt. Vartannat år International Day, vartannat år Thai Day, och i förrgår hölls så årets Thai Day på CMIS.
Temat var "Preparing Thailand to serve others in ASEAN".


Varje klass inklusive pre school hade övat i veckor på sina respektive dansnummer.

                                             Ingrids nummer


En lite nervös kille som sitter och väntar på att få uppträda med ett thai-boxningsnummer.




















  
                                           Noels klass
         
På söndag åker Henrik till Kambodja en dryg vecka, och bilen, ja den är som vanligt på verkstan...




/Helen

tisdag 12 februari 2013

Februari

Februari kan inte vara någon höjdarmånad på särskilt många ställen. I Sverige är det vabmånad, grått, slask och väldigt långt kvar till vår. Här har influensa och förkylningar avlöst varandra, samtidigt som den riktiga värmen går entré igen. Den värme som ger 35 grader när man är på väg hem från jobbet vid sex och 29 grader vid elva på kvällen. Då man måste ge upp, för det känns som att ge upp och ge efter för värmen, och sätta på AC:n för att kunna sova. Den dåliga luften kommer samtidigt som värmen och för er som varit här och hälsat på; vi ser knappt Doi Suthep längre. Ett drygt år har gått helt enkelt.

Jag har varit på styrelsemöte och konferens i sju dagar. En fördel med att ha det här i Thailand är att det finns schyssta resorts där konferenserna kan hålla till. Denna hölls på en stor anläggning 45 minuter från stan, upp på berget. Några graders skillnad, täcke och fleecetröja på på natten. Tänk att man behöver vara i riktig värme för att uppskatta lite kyla. Aldrig är man nöjd!

/Helen

lördag 2 februari 2013

Konstiga saker

... som man kan göra i det här jobbet som regionledare:

Ge matkorg till myndigheterna:

.
Korgar som står och väntar på att bli utdelade till Immigration och City Hall, två för oss viktiga myndigheter eftersom de hanterar våra visum och arbetstillstånd. Här ger man en fin gåva ungefär vid den här tiden på året för att vårda relationerna. Men jag tycker gränsen är hårfin - och att försöka ge denna gåva INTE samtidigt som man är där i något ärende är inte helt lätt eftersom det är några ärenden varja månad. Vår thailändska medarbetare har fått byta ut korgen med färsk frukt till något mer hållbart eftersom varken jag eller min regionledarkollega Josefin riktigt liksom kommer iväg med de här gåvorna.
Eller ska vi göra så som jag såg häromdagen på Immigration, först lämnar jag över alla gåvorna med frukt till personalen, och sen langar jag fram min visumansökan och pass?!



Inspirera folk i Sverige:  

Eller så står man i arkivskrubben och spelar in ett festligt meddelande till en Nepalfest i Sverige på sin mobil -  Josefin gör ett försök att få inspiration.
 

Bloggintresserade